“Presenteren met vrouwelijke kracht”

Voor ervaren sprekers die de spreektechnieken beheersen, maar willen werken aan hun uitstraling en Presence. Beginnende sprekers maar ook mensen die op andere manieren zichzelf beter willen presenteren. Deze masterclass is ook zeer geschikt voor hoog gevoelige mensen.

Is een masterclass voor vrouwen die willen leren hoe ze zichzelf vanuit hun authenticiteit en op een natuurlijke manier zichzelf en hun boodschap krachtig kunnen presenteren. Impact krijg je wanneer de boodschap klopt met het totaalbeeld van je stemgebruik, houding en uitstraling. Ook erg prettig om zonder een heel script op papier of vanuit je hoofd je verhaal te kunnen vertellen. Zonder tussenkomst van te veel in je hoofd te zitten maar vanuit ontspanning, rust en krachtcentrum.

Dit is geen theoretische training of een masterclass met trucjes en algemene spreektechnieken, waarbij je een bepaald gedrag aanleert dat misschien voor iemand anders werkt maar eigenlijk niet bij jou past. Je leert praktische en effectieve oefeningen om dichter bij jezelf te komen en te blijven ook als je een situatie spannend vindt. Je vergroot je uitstraling en je zelfvertrouwen neemt toe, zodat je verschil kunt maken en wordt gezien en gehoord als een waardevol mens.

“Je wordt gezien en gehoord op een manier die krachtig, hartgericht en vrouwelijk is en het maakt niet uit welke zaal je binnenloopt, of in welke situatie je terecht komt, je bent zelfverzekerd en krijgt de aandacht die jij wilt vanuit een natuurlijke flow.”

Presenteren doe je overal, niet alleen op een podium voor een publiek. Nee, ook wanneer je een sales – en netwerkgesprek hebt, vergadering of tijdens een sollicitatiegesprek ben je jezelf aan het presenteren. En ja, zelfs wanneer je met een groep vrienden bent of een een-op-een gesprek met iemand hebt. Altijd en overal ben je bezig met presentatie. Het gaat er hier wel om natuurlijk en authentiek jezelf zijn!

Heb jij ook weleens het gevoel dat je niet zo goed uit je woorden komt als je zou willen? Je het moeilijk vindt om de aandacht van anderen te krijgen en vast te houden? Je moeite hebt om je verhaal kort, bondig en helder te vertellen? Dat je zenuwachtig wordt wanneer je een sollicitatiegesprek hebt of een praatje dient te  houden voor een groep? Dat je je onzeker voelt wanneer de aandacht ineens op jou gericht is? Dat je je liever op de achtergrond houdt? Je wilt anderen inspireren maar je durft niet?

                            Ben je nieuwsgierig?

                                             Of ben je geïnspireerd?

Wil jij dit veranderen? Wil jij ook:

 • Vanuit innerlijke rust je verhaal vertellen
 • Vanuit je hart spreken
 • Je verhaal een natuurlijke en authentieke impact heeft
 • Vrij van spanning en angsten
 • Meer zelfvertrouwen
 • De aandacht en contact van anderen vast kunnen houden
 • Je stem op de juiste manier gebruiken
 • Vanuit passie, enthousiasme en anderen inspireren
 • Hoe je in je eigen kracht kunt blijven, ook als het spannend wordt
 • Vanuit je vrouwelijke kracht presenteren

Wat gaan we doen in de masterclass?

Aan de hand van praktische oefeningen zal je dichter bij jezelf komen en ontdekken welke manier van presenteren bij jou past. Je leert jezelf te blijven, ook in een spannende situatie zoals o.a. bij jezelf te presenteren. Je zal ontdekken hoe je op een authentieke en effectieve manier contact kan maken met je klant en je publiek. We zullen werken aan:

 • Je stemgebruik
 • Je houding
 • Je uitstraling
 • Het gebruiken van je innerlijke kracht
 • Je gedachten en overtuigingen
 • Je comfortzone
 • Je in je eigen authentieke kracht kunt blijven

 

Wat bereik je ermee?

Door je vrouwelijke kracht te gebruiken, zal jouw boodschap beter overkomen. Je zal jezelf presenteren op een manier die bij jou past met meer uitstraling en zelfvertrouwen. Jouw boodschap zal krachtig overkomen, want alleen wanneer jouw presentatie klopt met het totaalbeeld (stem, uitstraling en houding) krijgt die boodschap de juiste impact. Je zal niet spreken vanuit je hoofd, maar je zal jouw boodschap overbrengen vanuit ontspanning en rust door gebruik te maken van je kracht en hartcentrum.

 

Ervaringen van je voorgangers:

Als je graag individueel met mij wilt werken, dan is een VIP ….een uitstekende manier! Je kunt op de VIP pagina alles hierover lezen. Ook aan te raden voorafgaand aan of na een dag workshop, om al jouw individuele vragen en wensen te behandelen.